Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Wolontariusze: Kasia Pundyk

Swoją przygodę z wolontariatem rozpoczęłam już jakiś czas temu, ale były to sporadyczne, niewielkie akcje. Intensywna współpraca zaczęła się w czerwcu. W październiku zostałam koordynatorką wszystkich wolontariuszy. Najwięcej pracy było przy organizacji II Festiwalu Piosenki Młodych Artystów.

Byłam odpowiedzialna za rozplanowanie i rozdzielenie wielu zadań. Obecnie zajmuję się kontaktami z parafiami i organizacjami religijnymi, by pozyskać nowych uczestników naszych koncertów. Na to zajęcie poświęcam kilka godzin w tygodniu, więc łatwo pogodzić to z zajęciami na uczelni.

Wolontariat jest dla mnie ciekawym sposobem spędzania wolnego czasu. Ważne jest, że jest on związany z moim hobby, jakim jest muzyka. Dzięki temu uczę się wielu rzeczy, poznaję nowych ludzi. Mam nadzieję, że w przyszłości zaowocuje lepszym startem na rynku pracy.

Wszystkich, którzy zastanawiają się nad  podjęciem pracy wolontarystycznej, zachęcam do przyjrzenia się działalności organizacji pozarządowych. Na pewno wśród szerokiej oferty każdy znajdzie coś dla siebie. Można także odwiedzić Centrum Wolontariatu przy GCOP. U nas w „Rytmie” wszyscy są przyjmowani miło i z otwartymi ramionami. Każdy może tu dołożyć swoją cegiełkę.

koncercie Guns N’ Roses. Muzykę graną na żywo