W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Monika Puchalska

Jestem pracującą mamą dwójki dzieci. Zawodowo zajmuję się organizowaniem i nadzorem transportów międzynarodowych. W wolnym czasie muzykuję. Prowadzę kanał na YouTube, na którym można zobaczyć mnie m.in. w składankach z bajek Disney'a, wcielającą się w każdą z postaci, czy polskie wersje zagranicznych hitów. Każdy utwór, który wykonuję, staram się otulić sobą i nadać mu nowy kształt. W przyszłości chciałabym rozwinąć się na tyle mocno w tej dziedzinie, aby móc zajmować się tylko muzyką.