Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Aurelia Radecka

Aurelia Radecka ur. 30.03.2009 r. w Chorzowie uczęszcza do Szkoły Podstawowej nr 37 im. Karola Grzesika w Chorzowie, obecnie jest uczennicą czwartej klasy. Ogólnie lubi się uczyć, szczególnie łatwo przychodzi jej zapamiętywanie wierszy i różnego rodzaju tekstów, uwielbia rysować, a jej ogromną pasją jest śpiew. Pełna temperamentu, aktywna, wesoła, optymistka od urodzenia. Śpiewa zawsze i wszędzie ( w tramwaju, autobusie), wszystko co wpadnie jej w ucho i do tego gaduła. Śpiew i występy na scenie to jej powołanie, jest do tego stworzona, jak sama kiedyś powiedziała „ będę gwiazdą” :) Od siódmego roku życia regularnie chodzi na indywidualne zajęcia wokalu, do Starochorzowskiego Domu Kultury, poza tym śpiewa w zespole „Misiaki” w Chorzowskim Centrum Kultury. Ponadto, jest członkiem Stowarzyszenia Muzyczno-Teatralnego „Freeland” od 2016r. Od trzeciego roku życia trenuje judo, obecnie posiada żółty pas. Pierwszy swój występ przed publicznością miała w wieku 5 lat w Katowicach na rynku w ramach projektu Dziennika Zachodniego „Dzieci śpiewają kolędy”, z którym nagrała płytę. Następnie zaczęła brać udział w różnych konkursach, festiwalach, przesłuchaniach wokalnych, w których prawie zawsze jest laureatem. Aurelia jest młodą, początkującą wokalistką, która wierzy, że kiedyś jej samozaparcie i chęć zaistnienia zaowocują i jej talent zostanie zauważony.