Serdecznie dziękujemy Panu Grzegorzowi Józefowi Krawczykowi z Lubania Śląskiego za wpłat/ę 100 zł na rzecz festiwalu i osób z niepełnosprawnościami biorącymi w nim udział. Serdecznie Pana pozdrawiamy, Panie Józefie i z całego serca dziękujemy. Marian Dragon i Rada Fundacji Rytm Gliwice

W roku 2019 otrzymaliśmy kwotę 65 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzieliliśmy ją do funduszu Fundacji Rytm Gliwice, który na dzień 20.10.2019 wynosi 406 zł. Dziękujemy wszystkim za wpłaty. Jeśli Państwo mogą - prosimy o dalsze wpłaty 1% na podane niżej konto fundacji. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty. Bardzo dziękujemy STUDIO VTV1 z Wrocławia za wpłatę 100 zł na rzecz Fundacji Rytm Gliwice w dniu 19.10.2019, dzięki czemu fundusz wzrósł z 306 zł do 406 zł. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon.

Przed nami II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego

Osób z Niepełnosprawnościami „Zaczarowany Mikrofon” (2020)

Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (marzec, czerwiec, wrzesień 2020 r.) można przez cały czas dokonywać zapisów. Koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 28.08.2020, 27.06.2020 i 26.09.2020, a koncert finalny 24.10.2020. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi.

Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Angelika Salus

Nazywam się Angelika Salus. Pochodzę z Ostrowca Świętokrzyskiego. Moją pasją jest muzyka. Wykonuję różnorodny repertuar. Na co dzień studiuję filologię polską z logopedią w Kielcach na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego. W wolnych chwilach próbuję swoich sił w Ogólnopolskich i Międzynarodowych konkursach, które często owocują sukcesami. Mam na swoim koncie wiele osiągnięć. Śpiewałam też z zespołem Closterkeller z Warszawy i byłam uczestniczką ostatniej w historii „Szansy na sukces'' z piosenkami Jacka Skubikowskiego. Zawsze marzyłam, by nagrać płytę, nawet wspólną z kimś. Mówią, że marzenia się spełniają. Zobaczymy. Oprócz śpiewania piszę wiersze i piosenki, ale też chyba jak każdy uwielbiam przesiadywać przed ekranem komputera i serfować po stronach internetowych, wcinać czekoladę lub jakieś inne słodycze. Osiągnięcia. Srebrna półnutka w Międzynarodowym Konkursie Piosenki i Tańca, wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie im. Agnieszki Osieckiej, II miejsce w Ogólnopolskim Konkursie "Rytm", wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie Piosenki Retro, I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Kolęd i Pastorałek, I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie "Talenty" we Wrocławiu, finalistka Ogólnopolskiego Konkursu Piosenki Francuskiej w Krakowie, finalistka Ogólnopolskiego Konkursu Piosenki Rosyjskiej w Łodzi, i wiele innych.