W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Angelika Salus

Nazywam się Angelika Salus. Pochodzę z Ostrowca Świętokrzyskiego. Moją pasją jest muzyka. Wykonuję różnorodny repertuar. Na co dzień studiuję filologię polską z logopedią w Kielcach na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego. W wolnych chwilach próbuję swoich sił w Ogólnopolskich i Międzynarodowych konkursach, które często owocują sukcesami. Mam na swoim koncie wiele osiągnięć. Śpiewałam też z zespołem Closterkeller z Warszawy i byłam uczestniczką ostatniej w historii „Szansy na sukces'' z piosenkami Jacka Skubikowskiego. Zawsze marzyłam, by nagrać płytę, nawet wspólną z kimś. Mówią, że marzenia się spełniają. Zobaczymy. Oprócz śpiewania piszę wiersze i piosenki, ale też chyba jak każdy uwielbiam przesiadywać przed ekranem komputera i serfować po stronach internetowych, wcinać czekoladę lub jakieś inne słodycze. Osiągnięcia. Srebrna półnutka w Międzynarodowym Konkursie Piosenki i Tańca, wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie im. Agnieszki Osieckiej, II miejsce w Ogólnopolskim Konkursie "Rytm", wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie Piosenki Retro, I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Kolęd i Pastorałek, I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie "Talenty" we Wrocławiu, finalistka Ogólnopolskiego Konkursu Piosenki Francuskiej w Krakowie, finalistka Ogólnopolskiego Konkursu Piosenki Rosyjskiej w Łodzi, i wiele innych.