Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Angelika Salus

Nazywam się Angelika Salus. Pochodzę z Ostrowca Świętokrzyskiego. Moją pasją jest muzyka. Wykonuję różnorodny repertuar. Na co dzień studiuję filologię polską z logopedią w Kielcach na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego. W wolnych chwilach próbuję swoich sił w Ogólnopolskich i Międzynarodowych konkursach, które często owocują sukcesami. Mam na swoim koncie wiele osiągnięć. Śpiewałam też z zespołem Closterkeller z Warszawy i byłam uczestniczką ostatniej w historii „Szansy na sukces'' z piosenkami Jacka Skubikowskiego. Zawsze marzyłam, by nagrać płytę, nawet wspólną z kimś. Mówią, że marzenia się spełniają. Zobaczymy. Oprócz śpiewania piszę wiersze i piosenki, ale też chyba jak każdy uwielbiam przesiadywać przed ekranem komputera i serfować po stronach internetowych, wcinać czekoladę lub jakieś inne słodycze. Osiągnięcia. Srebrna półnutka w Międzynarodowym Konkursie Piosenki i Tańca, wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie im. Agnieszki Osieckiej, II miejsce w Ogólnopolskim Konkursie "Rytm", wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie Piosenki Retro, I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Kolęd i Pastorałek, I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie "Talenty" we Wrocławiu, finalistka Ogólnopolskiego Konkursu Piosenki Francuskiej w Krakowie, finalistka Ogólnopolskiego Konkursu Piosenki Rosyjskiej w Łodzi, i wiele innych.