W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Julia Szotek

Nazywam się Julia Szotek, mieszkam i uczę się w Dąbrowie Górniczej. Jestem laureatką wielu konkursów muzycznych, ukończyłam szkołę muzyczną I stopnia w klasie gitary, gram również na pianinie i ukulele, uczęszczam na zajęcia z emisji głosu do Młodzieżowego Ośrodka Pracy Twórczej w Dąbrowie Górniczej, piszę również teksty do swoich piosenek, miałam przyjemność także brać udział w 9 edycji The Voice of Poland. Muzyka towarzyszy mi od dziecka, to taki całkiem inny, piękny świat, do którego się przenoszę, gdy występuję na scenie. Moim marzeniem jest występowanie i przekazywanie ludziom uczuć i emocji, które wkładam w swoją muzykę, teksty na większej scenie. Mam nadzieję, że kiedyś się to uda.