W roku 2019 otrzymaliśmy kwotę 65 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzieliliśmy ją do funduszu Fundacji Rytm Gliwice, który na dzień 20.10.2019 wynosi 406 zł. Dziękujemy wszystkim za wpłaty. Jeśli Państwo mogą - prosimy o dalsze wpłaty 1% na podane niżej konto fundacji. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty. Bardzo dziękujemy STUDIO VTV1 z Wrocławia za wpłatę 100 zł na rzecz Fundacji Rytm Gliwice w dniu 19.10.2019, dzięki czemu fundusz wzrósł z 306 zł do 406 zł. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon.

Przed nami II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego

Osób z Niepełnosprawnościami „Zaczarowany Mikrofon” (2020)

Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (marzec, czerwiec, wrzesień 2020 r.) można przez cały czas dokonywać zapisów. Koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 28.08.2020, 27.06.2020 i 26.09.2020, a koncert finalny 24.10.2020. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi.

Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Julia Szotek

Nazywam się Julia Szotek, mieszkam i uczę się w Dąbrowie Górniczej. Jestem laureatką wielu konkursów muzycznych, ukończyłam szkołę muzyczną I stopnia w klasie gitary, gram również na pianinie i ukulele, uczęszczam na zajęcia z emisji głosu do Młodzieżowego Ośrodka Pracy Twórczej w Dąbrowie Górniczej, piszę również teksty do swoich piosenek, miałam przyjemność także brać udział w 9 edycji The Voice of Poland. Muzyka towarzyszy mi od dziecka, to taki całkiem inny, piękny świat, do którego się przenoszę, gdy występuję na scenie. Moim marzeniem jest występowanie i przekazywanie ludziom uczuć i emocji, które wkładam w swoją muzykę, teksty na większej scenie. Mam nadzieję, że kiedyś się to uda.