W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Wiktoria Stypa

Nazywam się Wiktoria Stypa. Mam 16 lat i obecnie rozpoczęłam naukę w IV Liceum Ogólnokształcącym w Gliwicach. Moja przygoda z śpiewem rozpoczęła się 8 lat temu w szkole podstawowej w Bycinie, gdzie to pani Joanna Zachodna-Walczak zauważyła moją wrażliwość na muzykę. Uczestniczę w różnych konkursach i festiwalach gdzie niejednokrotnie jestem laureatką. Obecnie rozwijam się pod czujnym okiem pana Adama Wójcika, a wszystko to dzięki pani Dyrektor Danucie Czok z GOK w Rudzińcu,  która to zaproponowała mi  indywidualne  warsztaty wokalne.  Śpiew jest dla mnie wszystkim, nie wyobrażam sobie życia bez śpiewu.