W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestnik koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Paweł Sulewski

Paweł Sulewski ma 14 lat. Od 6 lat uczy się grać na gitarze, a także uczęszcza na lekcje śpiewu. Śpiew to jego wielka pasja. Jest laureatem wielu konkursów i festiwali wokalnych w całym kraju, jednak najbardziej ceni sobie odkrycie  jego wersji Hymnu Światowych Dni Młodzieży przez Radio Eska, gdzie jego nagranie zostało opublikowane jako jedyne  w Polsce. Paweł w Finale wystąpi z własnym akompaniamentem gitary elektryczno -akustycznej i wykona utwór Maryli Rodowicz "Wariatka tańczy ".