Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Kinga Woźnica

Kinga ma 12 lat, ćwiczy śpiew w zespole wokalnym Czelodka prowadzonym przez Sylwię Jakubiec. Zaczynała jako jedyna dziewczynka w grupie chłopięcej, co było dla niej prawdziwą szkołą życia. Zdobyła wówczas wiele cennych umiejętności, nie tylko wokalnych, ale również społecznych. Kinga uwielbia śpiewać piosenki, które uzewnętrzniają jej wrażliwą naturę, dlatego chętnie sięga po repertuar musicalowy. Choć marzy jej się gra na scenie, jest jednocześnie bardzo skromna. Uwielbia spędzanie czasu z przyjaciółkami z zespołu. W wolnym czasie opiekuje się swoimi zwierzętami: psem, koszatniczką i szynszylą. Latem wyjeżdża albo na warsztaty wokalne, albo konne. Ma na swoim koncie sporo sukcesów solowych i zespołowych w konkursach wojewódzkich i ogólnopolskich. Najbardziej ceni sobie wyróżnienie w kilkuetapowym konkursie Wygraj Sukces. Występy na scenie traktuje jednak przede wszystkim jako miłą przygodę i naukę.