W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Kinga Woźnica

Kinga ma 12 lat, ćwiczy śpiew w zespole wokalnym Czelodka prowadzonym przez Sylwię Jakubiec. Zaczynała jako jedyna dziewczynka w grupie chłopięcej, co było dla niej prawdziwą szkołą życia. Zdobyła wówczas wiele cennych umiejętności, nie tylko wokalnych, ale również społecznych. Kinga uwielbia śpiewać piosenki, które uzewnętrzniają jej wrażliwą naturę, dlatego chętnie sięga po repertuar musicalowy. Choć marzy jej się gra na scenie, jest jednocześnie bardzo skromna. Uwielbia spędzanie czasu z przyjaciółkami z zespołu. W wolnym czasie opiekuje się swoimi zwierzętami: psem, koszatniczką i szynszylą. Latem wyjeżdża albo na warsztaty wokalne, albo konne. Ma na swoim koncie sporo sukcesów solowych i zespołowych w konkursach wojewódzkich i ogólnopolskich. Najbardziej ceni sobie wyróżnienie w kilkuetapowym konkursie Wygraj Sukces. Występy na scenie traktuje jednak przede wszystkim jako miłą przygodę i naukę.