W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Julia Zalewska

Julia Zalewska zaczęła swoją przygodę ze śpiewaniem w wieku 10 lat. Od 11 roku życia udziela się na kanale StudioDlaCiebie z Opola, gdzie nagrała kilkanaście coverów. Uczestniczyła w projekcie płytowym tego Studia, gdzie zaśpiewała dwa utwory na płycie " Bezpieczne Piosenki". W 2014 roku wraz z młodszą siostra Mileną została zaproszona do programu " Pytanie na śniadanie" w związku z bardzo dużą ilością odsłon na kanale StudioDlaCiebie. W 2015 roku Julia zaprezentowała swoją interpretację utworu " Hallelujah" na płycie rozpowszechnianej przez Empik z cyklu „Dobre Piosenki" poświęconej twórczości Leonarda Cohena. W 2017 roku ukazał się autorski singiel Julii "Unclouded Head" dostępny na platformach cyfrowych. Od 2016 do teraz Julia uczęszcza na zajęcia wokalne do MOK-u w Kędzierzynie Koźlu prowadzone przez P. Justynę Sikorę. Julia poza śpiewem interesuje się fotografią. Jej pasją jest nauka j. angielskiego i pisanie tekstów piosenek. Podczas koncertu Julia zaśpiewa utwór " Gdybyś" - Grażyny Łobaszewskiej.