Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Julia Zalewska

Julia Zalewska zaczęła swoją przygodę ze śpiewaniem w wieku 10 lat. Od 11 roku życia udziela się na kanale StudioDlaCiebie z Opola, gdzie nagrała kilkanaście coverów. Uczestniczyła w projekcie płytowym tego Studia, gdzie zaśpiewała dwa utwory na płycie " Bezpieczne Piosenki". W 2014 roku wraz z młodszą siostra Mileną została zaproszona do programu " Pytanie na śniadanie" w związku z bardzo dużą ilością odsłon na kanale StudioDlaCiebie. W 2015 roku Julia zaprezentowała swoją interpretację utworu " Hallelujah" na płycie rozpowszechnianej przez Empik z cyklu „Dobre Piosenki" poświęconej twórczości Leonarda Cohena. W 2017 roku ukazał się autorski singiel Julii "Unclouded Head" dostępny na platformach cyfrowych. Od 2016 do teraz Julia uczęszcza na zajęcia wokalne do MOK-u w Kędzierzynie Koźlu prowadzone przez P. Justynę Sikorę. Julia poza śpiewem interesuje się fotografią. Jej pasją jest nauka j. angielskiego i pisanie tekstów piosenek. Podczas koncertu Julia zaśpiewa utwór " Gdybyś" - Grażyny Łobaszewskiej.