W roku 2019 otrzymaliśmy kwotę 65 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzieliliśmy ją do funduszu Fundacji Rytm Gliwice, który na dzień 20.10.2019 wynosi 406 zł. Dziękujemy wszystkim za wpłaty. Jeśli Państwo mogą - prosimy o dalsze wpłaty 1% na podane niżej konto fundacji. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty. Bardzo dziękujemy STUDIO VTV1 z Wrocławia za wpłatę 100 zł na rzecz Fundacji Rytm Gliwice w dniu 19.10.2019, dzięki czemu fundusz wzrósł z 306 zł do 406 zł. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon.

Przed nami II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego

Osób z Niepełnosprawnościami „Zaczarowany Mikrofon” (2020)

Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (marzec, czerwiec, wrzesień 2020 r.) można przez cały czas dokonywać zapisów. Koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 28.08.2020, 27.06.2020 i 26.09.2020, a koncert finalny 24.10.2020. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi.

Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Juror Koncertów Finalnych Festiwalu 2018 - Janusz Czerwik

Janusz "Zatorczyk" Czerwik ur. 18.05.1968 - poeta, wokalista, uczestnik  programów  telewizyjnych "Szansa na sukces" "Mam talent" "X factor" "Disco star". Pomysłodawca i realizator wielu  projektów artystycznych,  współautor almanachów poetycko- literackich i autor  tomików  poetyckich  m.in. "Zmyślenia" "Anna Karenina - pamiętnik" "Opowieści z  elfickiego świata". Autor  tekstów piosenek, które sam  śpiewa. Piosenki z jego tekstami  śpiewają również artyści, z którymi współpracuje.  Na przestrzeni  kilku lat: uczestnik Ursynowskiego Czasu z Twórczością Amatorską "Uczta" w Warszawie (2015r, 2016r), śpiewający uczestnik zabrzańskiego wernisażu "Zadośćuczynienie"(2014r), finalista  Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki "Gwiazdy tamtych lat" Katarzyny Goertner z piosenkami Violetty Villas w Ciechocinku (2015r), na zaproszenie organizatorów  śpiewający uczestnik   "Nocy Poezji" w Krakowie (2016r), finalista Festiwalu  Piosenki Poetyckiej "Natchnieni Bieszczadem" w Cisnej (2016r), finalista Festiwalu  Piosenki Turystycznej w Limanowej (2016r), uczestnik I edycji  Polskiego Festiwalu Sztuki "Orzeł 2016" w Warszawie (2016r) i XIII Międzynarodowego Festiwalu Poezji "Poeci bez granic" we Wrocławiu ( 2016r), Ogólnopolski Turniej Śpiewających Poezję "Łaźnia"- Radom (2017r), Ogólnopolski Festiwal Śpiewających Poezję "Forma"- Barcin  Autor tekstów  piosenek z płyt: "Przedostatnie słowo" Tomasza Kozieła, "Daj mi szansę" Krzysztofa Ster i własnej "Skrzydła marzeń".

Znajdź nas:

http://rytm.kei.pl/images/stories/youtube-icon.png http://rytm.kei.pl/images/stories/facebook-icon.png http://rytm.kei.pl/images/festiwal_proarte/proarte_logo.png