Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Juror Koncertów Finalnych Festiwalu 2018 - Janusz Czerwik

Janusz "Zatorczyk" Czerwik ur. 18.05.1968 - poeta, wokalista, uczestnik  programów  telewizyjnych "Szansa na sukces" "Mam talent" "X factor" "Disco star". Pomysłodawca i realizator wielu  projektów artystycznych,  współautor almanachów poetycko- literackich i autor  tomików  poetyckich  m.in. "Zmyślenia" "Anna Karenina - pamiętnik" "Opowieści z  elfickiego świata". Autor  tekstów piosenek, które sam  śpiewa. Piosenki z jego tekstami  śpiewają również artyści, z którymi współpracuje.  Na przestrzeni  kilku lat: uczestnik Ursynowskiego Czasu z Twórczością Amatorską "Uczta" w Warszawie (2015r, 2016r), śpiewający uczestnik zabrzańskiego wernisażu "Zadośćuczynienie"(2014r), finalista  Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki "Gwiazdy tamtych lat" Katarzyny Goertner z piosenkami Violetty Villas w Ciechocinku (2015r), na zaproszenie organizatorów  śpiewający uczestnik   "Nocy Poezji" w Krakowie (2016r), finalista Festiwalu  Piosenki Poetyckiej "Natchnieni Bieszczadem" w Cisnej (2016r), finalista Festiwalu  Piosenki Turystycznej w Limanowej (2016r), uczestnik I edycji  Polskiego Festiwalu Sztuki "Orzeł 2016" w Warszawie (2016r) i XIII Międzynarodowego Festiwalu Poezji "Poeci bez granic" we Wrocławiu ( 2016r), Ogólnopolski Turniej Śpiewających Poezję "Łaźnia"- Radom (2017r), Ogólnopolski Festiwal Śpiewających Poezję "Forma"- Barcin  Autor tekstów  piosenek z płyt: "Przedostatnie słowo" Tomasza Kozieła, "Daj mi szansę" Krzysztofa Ster i własnej "Skrzydła marzeń".