Juror Koncertów Finalnych Festiwalu 2018 - Tomasz Kozieł

Absolwent Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach. Magister sztuki, kompozycji. Twórca muzyki kameralnej, orkiestrowej, chóralnej i rozrywkowej; multiinstrumentalista (z dyplomem trębacza),  kompozytor, wokalista, pedagog; uczestniczy w wielu wydarzeniach artystycznych uświetniając je swoimi występami. Współpracuje z wieloma artystami. W chwili obecnej pracuje nad własną płytą zatytułowaną "Przedostatnie słowo". Doświadczony w pracy jurorskiej; terapeuta -psycholog.  Jako człowiek  doświadczony w pracy edukacyjnej postanowił również  napisać książkę, która, jak zapowiada, zrewolucjonizuje spojrzenie na współczesny system edukacji.