W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczki koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Zespół "Czelodka"

Zespół istnieje około 10 lat, zmienia się jedynie skład. Na początku był to zespół chłopięcy. Teraz zdecydowaną przewagę mają dziewczyny. Zespół zdobywa nagrody i wyróżnienia w wielu konkursach od rejonowych po ogólnopolskie i międzynarodowe. Co roku są to nagrody w finale ogólnopolskiego festiwalu Tęczowe Piosenki Jana Wojdaka w Krakowie, podczas przeglądów bożonarodzeniowych itp. Próby odbywają się w przyjaznej atmosferze w domu opiekunki artystycznej – pani Sylwii Jakubiec. To miejsce otwarte dla małych i dużych. Akcent kładziony jest przede wszystkim na integrację, a śpiew jest do tego doskonałym narzędziem.