Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Milena Żuchowicz

Nazywam się Milena Żuchowicz, mam 11 lat. Chodzę do szkoły podstawowej w Czernicy. Od czterech lat gram na skrzypcach, bardzo lubię śpiewać, mam już na swoim koncie udział w różnych przeglądach i festiwalach muzycznych. Moim największym sukcesem było wygranie pucharu i nagranie płyty w studiu muzycznym. Moim marzeniem jest udział w programie telewizyjnym The Voice Kids oraz zostanie nauczycielką muzyki.