W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Ewelina Kozub

Nazywam się Ewelina Kozub. Mam 13 lat. Uczęszczam na zajęcia wokalne i teatralne do Studia Muzyki, Piosenki i Teatru ARS w Pietraszynie. Jestem laureatką wielu konkursów muzycznych. Najbardziej jednak jestem dumna z 1 miejsca, które zdobyłam na Europejskim Festiwalu Intermuza, gdzie przewodniczącym Jury był pan Jacek Cygan. Obecnie nagrałam swój pierwszy singiel, który czeka na premierę. Podobno marzenia się spełniają, a moim marzeniem jest nagrać w przyszłości dobrą płytę.