W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Aleksandra Bielewicz

Nazywam się Ola Bielewicz, mam 13 lat i mieszkam Bielsku-Białej. Uczęszczam do szóstej klasy Szkoły Podstawowej. Od sześciu lat należę do Zespołu Wokalnego, który obecnie nazywa się KONTRASTY, a działa przy Domu Kultury Komorowice w Bielsku-Białej. Uwielbiam tańczyć i śpiewać i jeszcze raz śpiewać. Jeżdżę na rolkach i bardzo chciałabym rozpocząć naukę jazdy konno. Biorę udział w wielu konkursach wokalnych, a czasami udaję mi się zdobyć nagrody między innymi, GRAND PRIX Ogólnopolski Festiwal Piosenki im. Tadeusza Paprotnego w Rybniku, I miejsce na Wojewódźkim konkursie „Muzyczne Diamenty'' w Katowicach, Wyróżnienie na Ogólnopolskim Konkursie ,,Kumak” w Pabianicach, 2 miejsce na Międzynarodowym Konkursie,,Intershow” w Nowym Targu.