W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Magdalena Grabowska

Jestem uczennicą ILO w Gliwicach, uczęszczam również do szkoły muzycznej i gram na waltorni. Śpiew jest moją pasją do siedmiu lat, od paru lat prowadzę scholę dziecięcą w moim kościele i śpiewam, kiedy tylko mogę. Kiedyś grałam na gitarze, ale to chyba nie był instrument dla mnie, bo poddałam się po dwóch latach. Moim drugim hobby jest sztuka: rysuję, maluję, szkicuję. Te rzeczy są dla mnie odskocznią od codzienności i gdyby nie one, to chyba bym zwariowała.