W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Nina Kumorek

Nazywam się Nina Kumorek. Mam 16 lat. Mieszkam w Bystrej, pięknej, górskiej miejscowości. Jestem uczennicą pierwszej klasy o profilu biologiczno-chemiczno-matematycznym w III LO im. S.Żeromskiego w Bielsku-Białej. Moje zainteresowania są związane nie tylko z wybranym profilem, ale także z muzyką. Uwielbiam śpiewać, gram także na gitarze. Preferuję piosenkę aktorską, artystyczną i poezję śpiewaną. Lubię ludzi z pasją, wesołych, pozytywnie  zakręconych optymistów.