Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Aleksandra Mirek

Mam na imię Aleksandra, czyli po prostu Ola. Jestem uczennicą II klasy Gimnazjum. Moje plany na przyszłość? Na chwilę obecną to skończenie gimnazjum, ukończenie liceum, potem studia…… Chciałabym studiować prawo. Moją pasją jest śpiew. Rodzice mówią, że śpiewam od urodzenia. Będąc małą dziewczynką urządzałam koncerty dla moich rodziców, dziadków, a nawet czasem dla moich pluszaków. Już w przedszkolu panie chwaliły mnie za doskonałe wyczucie rytmu. Oprócz śpiewu gram w  tenisa ziemnego, siatkówkę, tańczę, jeżdżę konno i pływam. Naukę śpiewu rozpoczęłam dwa lata temu u dr Anny Kamalskiej  i mam na swoim koncie już parę osiągnięć. Moim marzeniem jest stać kiedyś na ogromnej scenie i śpiewając swoją piosenkę słyszeć tłum ludzi śpiewający ją razem ze mną. Śpiew jest czymś, co pozwala mi się wyciszyć, relaksuje mnie, odpręża. Nawet, gdy jestem już bardzo zmęczona, potrafię chodzić po domu i nucić różne piosenki. Kocham śpiewać.