W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Beata Dudek

Mam 26 lat, do Gliwic przeprowadziłam się 7 lat temu, kiedy zaczynałam studia na Politechnice Śląskiej. Jestem absolwentką PSM I i II st. w Gliwicach (klasa śpiewu). Pracuję jako projektant instalacji sanitarnych. Muzyka towarzyszy mi od wczesnego dzieciństwa. Pozwala mi nadać codzienności inny wymiar, jest moim alter ego. Kocham ją i wiem, że jest to miłość z wzajemnością. Moją drugą wielką miłością są góry.