W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Paula Biskup

Największe sukcesy w śpiewaniu: Grand Prix „Nad wierną rzeką” Małogoszcz 2017, 1 miejsce „Gwiazdozbiory” Wrocław 2017, 1 miejsce „Festiwal Młodych Talentów” Syców 2017, 1 miejsce „OFP im.H.Hampla” Woźniki 2017, 1 miejsce „Mikrofon dla każdego” Łęczyca 2017, Brązowy Aplauz „MDFPiT” Konin 2017. Ponadto występ w programie „Petersburski Music Show” (TVP ABC) oraz udział w programie „Zostań Gwiazdą” (TELE 5). Na dzień dzisiejszy nie mam sprecyzowanych planów. Chciałabym zostać piosenkarką lub reżyserką filmową. Moim marzeniem jest także wystąpić w filmie muzycznym lub na scenie w musicalu. Kocham wszystkie zwierzęta i w przyszłości chciałabym im pomagać, np. otworzyć schronisko dla zwierząt. Z powodzeniem prowadzę swój kanał na YouTube, gdzie głównie zamieszczam nagrane covery znanych piosenek. Do wszystkich nagrywamy ciekawe wideo lub nawet teledyski. Mam własne małe domowe studio nagrań, które obsługuje mój tata.