W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Amelia Cierpiał

Amelia Cierpiał, 11-letnia wokalistka, skrzypaczka, aranżerka, laureatka wielu ogólnopolskich i międzynarodowych festiwali muzycznych, stypendystka Nagrody Prezydenta Miasta Częstochowa oraz Dyrektora Centrum Edukacji Artystycznej (CEA) za szczególne osiągnięcia muzyczne. Mimo tak młodego wieku koncertowała już z gwiazdami polskiej sceny muzycznej, współpracuje z muzykami z Polski i zza granicy, a obecnie skupia się na wydaniu swojego pierwszego clipu muzycznego. Zapraszamy na serwisy społecznościowe Instagram i Facebook, gdzie można znaleźć ją pod nazwą "ameliacierpial".