W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Julia Gatzka

Julka ma 10 lat, uczęszcza do Szkoły Podstawowej w Pogrzebieniu. Uwielbia śpiewać, muzyka jest z nią wszędzie. Gdy tylko jest możliwość, to chętnie bierze udział w występach i koncertach muzycznych, śpiewa wszędzie, w domu, w samochodzie, na podwórku … Dwa razy w tygodniu Julia uczęszcza do Zespołu Wokalnego WIRAŻ, którego opiekunem jest pani Elżbieta Biskup – wspaniały nauczyciel śpiewu. Śpiewa też w naszym parafialnym chórku. Jest wesołą i cieszącą się życiem dziewczynką, której marzeniem jest doskonalenie śpiewu i występy. Uwielbia też pływać.