W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Anna Janulek

Mam 13 lat i uczęszczam do szkoły podstawowej. Kocham śpiewać. Śpiewam od …zawsze i wszędzie. Natomiast swoją przygodę z muzyką rozpoczęłam od 2012 r. wstępując do zespołu wokalnego „Wiolinki” działającego przy Szkole Podstawowej nr 12 w Jastrzębiu-Zdroju. Biorę udział w wielu konkursach i festiwalach o zasięgu regionalnym, ogólnopolskim i międzynarodowym zdobywając nagrody lub wyróżnienia. Moje zainteresowania to również gra na instrumentach muzycznych takich, jak gitara klasyczna oraz pianino.