W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczki koncertu finalnego festiwalu dziecięcego 2018 - Duoforte - Anna Laskowska i Katarzyna Kołakowska

Jesteśmy przyjaciółkami. Połączyła nas wspólna pasja – śpiewanie. Pewnego dnia instruktorka zaproponowała, byśmy wystąpiły razem. I tak się stało. Śpiewamy w duecie na różnych scenach festiwalowych, konkursowych i koncertowych. Bardzo to lubimy! A poza śpiewaniem? Muzyka jest obecna w naszym codziennym życiu. Kasia gra na skrzypcach, a Ania na fortepianie. Jesteśmy pełnymi pasji, młodymi artystkami. Lubimy się rozwijać i czerpać z życia to, co najfajniejsze!