W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Carmela Gentile

Pochodzę z Bystrej, małej miejscowości koło Bielska-Białej. Mam polsko-włoskie korzenie. Z wykształcenia jestem filologiem włoskim, obecnie pracuję w korporacji w Częstochowie. Pierwszy raz występowałam publicznie mając cztery lata. Od 1999 do 2008, a potem od 2014 do 2018 roku uczęszczałam do Domu Kultury w Bielsku-Białej na zajęcia wokalne. Przed wakacjami tego roku pożegnałam się z moimi przyjaciółmi z Bielska. Śpiew był, jest i będzie dla mnie największym hobby i odskocznią od rzeczywistości.

Do moich indywidualnych sukcesów mogę zaliczyć: Wyróżnienie na Konkursie „Śpiewamy polskie przeboje” w Bielsku-Białej w roku 1999 oraz pierwsze miejsce na tym samym konkursie w latach 2000 oraz 2001. Wyróżnienie na III Ogólnopolskim Festiwalu Piosenki Aktorskiej „Śpiewanko” w Bielsku- Białej w roku 2002. II miejsce na Festiwalu Piosenki Turystycznej z okazji 75-lecia PTTK w Bielsku-Białej w 2005 roku. Wyróżnienie na Integracyjnych Spotkaniach Muzycznych w Bielsku-Białej w 2014 oraz 2016 roku. Wyróżnienie na Przeglądzie Polskiej Piosenki RETRO w Bielsku-Białej w 2015 oraz w 2017 roku. I Miejsce na XI Komorowickim Przeglądzie Kolęd i Pastorałek w 2018 oraz Srebrny Certyfikat Festiwalu "Rytm" w 2016 roku :)