W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Maja Bryguła

Mam na imię Maja, mam 13 lat. Od młodych lat kochałam śpiewać. W zeszłym roku brałam udział w konkursie „Marcowe nutki” w Częstochowie, gdzie udało mi się uzyskać wyróżnienie. Marzeniem moim jest występ na dużej scenie przy dużej ilości widzów. Obecnie uczęszczam do II klasy Szkoły Muzycznej jako szkoły dodatkowej. Uczę się gry na wiolonczeli i pianinie. Lubię sport - wrotki, rolki, basen. Kocham rodzinę, w której mam duże wsparcie.