Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Maja Bryguła

Mam na imię Maja, mam 13 lat. Od młodych lat kochałam śpiewać. W zeszłym roku brałam udział w konkursie „Marcowe nutki” w Częstochowie, gdzie udało mi się uzyskać wyróżnienie. Marzeniem moim jest występ na dużej scenie przy dużej ilości widzów. Obecnie uczęszczam do II klasy Szkoły Muzycznej jako szkoły dodatkowej. Uczę się gry na wiolonczeli i pianinie. Lubię sport - wrotki, rolki, basen. Kocham rodzinę, w której mam duże wsparcie.