W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Martyna Zygadło

Martyna Zygadło jest 15-latką, uczennicą 3 klasy gimnazjum. Jej największą pasją jest muzyka i śpiew. Jest laureatką licznych konkursów w kraju i za granicą. Oprócz zajęć wokalnych uczęszcza również na zajęcia taneczne. W wolnych chwilach chętnie czyta książki, jest miłośniczką serii książek Harry Pottera. Lubi aktywnie wypoczywać jeżdżąc na rowerze, rolkach czy grając w piłkę. Bardzo lubi długie, dalekie podróże. Zwiedziła już wiele krajów, najbardziej urzekła ją Malta, Włochy i Tunezja.