W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka Eliminacji 2018 - Oliwia Kapłan

Bardzo lubię śpiewać i tańczyć. Należę do zespołu wokalnego Czelodka, którego opiekunem jest pani Sylwia Jakubiec oraz do zespołu tanecznego Klarnetki Mini, którego opiekunem jest pani Aleksandra Wolner. Miałam już kilka sukcesów na swoim koncie zespołowo i indywidualnie zarówno ze śpiewu jak i z tańca. Moim największym sukcesem ze śpiewu było dostanie się do II etapu 21 Konkursu Piosenki Wygraj Sukces, gdzie otrzymałam wyróżnienie, I miejsce w Regionalnym Konkursie „Śpiewać każdy może” w Knurowie, II miejsce w Starochorzowskim Przeglądzie Kolęd i Pastorałek.