W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Uczestniczka koncertu finalnego festiwalu młodzieżowego 2018 - Maja Pietruszczak

Maja Pietruszczak to prawdziwy wulkan artystycznej energii. Śpiewa od 6- tego roku życia, a ma swoim koncie wiele sukcesów na konkursach i festiwalach, między innymi jest laureatką Festiwalu Piosenki Dziecięcej „Intermuza” Jacka Cygana w Sosnowcu, Festiwalu Piosenki Obcojęzycznej w Brzegu, kilkukrotną zdobywczynią Pucharu Prezydenta Miasta Dąbrowa Górnicza, Festiwalu Piosenki „Muzyczne Diamenty” w Katowicach oraz wielu innych. Jako solistka zespołu „Happy Choir Skłodowska” miała okazję brać udział w wielu projektach artystycznych, a w tym w realizacji coverów piosenek „Nieboskłon” oraz „Początek”, które zdobyły wielką przychylność internautów z całego kraju, a także ogólnopolskich mediów tj. Antyradio, Onet.pl, Gazeta Wyborcza, czy Radio Eska i eSKA Rock. Poza śpiewaniem Maja uczestniczy w wielu projektach tanecznych oraz teatralnych. Swoją przyszłość chce związać ze sceną. Uwielbia zarażać widownie swoją energią i emocjami.