W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Juror Koncertów Finalnych Festiwalu 2018 - Adam Król

Dr inż. Adam Król, dyrektor Stowarzyszenia HABITAT FOR HUMANITY GLIWICE. Ukończyłem Państwowe Szkoły Muzyczne I i II stopnia w Gliwicach w klasie skrzypiec. Podczas studiów i w ciągu kilku następnych lat już jako pracownik naukowo-dydaktyczny członek Akademickiego Chóru Politechniki Śląskiej. W latach 1975-90 członek i aranżer Chrześcijańskiego Zespołu Muzycznego DEOdecyma. W latach 1993-99 wiceprezes nagraniowego Studia DR w Wiśle. Nadal członek zarządu Stowarzyszenia DEOrecordings - właściciela tego Studia, a także Radia CCM i Radia FEST.