Juror Koncertów Finalnych Festiwalu 2018 - Henryka Moroń

Dyplomowana nauczycielka muzyki; założycielka, dyrygentka i opiekunka artystyczna Zespołu Wokalnego "Wiolinki", działającego przy Szkole Podstawowej nr 12 w Jastrzębiu-Zdroju; organizatorka eliminacji wstępnych ogólnopolskiego Konkursu Piosenki "Wygraj Sukces" i koncertów muzycznych, promujących utalentowane dzieci i młodzież, na terenie miasta Jastrzębie-Zdrój. Za osiągnięcia w dziedzinie twórczości artystycznej i upowszechniania kultury odznaczona, między innymi, honorową odznaką "Zasłużony dla Kultury Polskiej". Oprócz muzyki, fascynuje mnie piękno przyrody, twórczo działa na moją wyobraźnię i wpływa na radość życia. Podczas wakacji chętnie odwiedzam także muzea.