Juror Koncertów Finalnych Festiwalu 2018 - Mieszko Adamkiewicz

Długoletni Radny Urzędu Miejskiego w Gliwicach. Człowiek ciągle mający na względzie dobro ogółu mieszkańców naszego Miasta, założyciel kilku fundacji i sieci szkół, wreszcie nasz przyjaciel i długoletni sympatyk, autor wielu interesujących pomysłów w prowadzeniu Festiwalu Muzycznego jeszcze w czasach Stowarzyszenia Rytm Gliwice, a później Fundacji Rytm Gliwice. Do dnia dzisiejszego wspierający nasze działania w odniesieniu do Urzędu Miejskiego i władz Miasta. Prywatnie sympatyczny kolega, zawsze lub prawie zawsze uśmiechnięty. Kolega o dobrym sercu, życzliwy i uczynny. Wielekroć uczestniczący w jury naszych koncertów, wielekroć przemawiający podczas nich i wreszcie wspierający nas dobrą radą. Cieszymy się, mając takiego orędownika w UM i w naszej Radzie. Życzymy Mieszkowi rozwoju jego własnych inicjatyw, których jest sporo. Do największych z nich należy - prowadzenie sieci szkół „Siódemka” oraz prowadzenie Restauracji. Z tego względu Mieszko nazwany może być także biznesmenem i zapewne jest biznesmenem.