W tym roku otrzymaliśmy kwotę 139 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzielimy ją asystentowi Eliminacji Szkolnych Wokalnych roku 2018. Dziękujemy wszystkim za wpłaty, zwłaszcza pani dr Sylwii Jakubiec i wolontariuszowi Lesławowi Grąbczewskiemu. Na rok 2018 można już teraz dokonywać wpłat na rzecz młodych artystów i osób angażujących się w pracę dla nich. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty.

Sztuka dla dzieci "Pan Twardowski" - atrakcja koncertu finalnego festiwalu dziecięcego

Przedstawienie oparte na powszechnie znanej legendzie krakowskiej, stanowiącej element naszej narodowej kultury. Podczas spektaklu widzowie będą mogli usłyszeć hejnał krakowski oraz obejrzeć tradycyjne stroje szlacheckie. Humorystycznie potraktowane perypetie tytułowego bohatera, któremu udaje się wyjść cało z opresji dzięki sprytowi i chęci niesienia pomocy innym. Podczas spektaklu dzieci mają możliwość uczestnictwa w spektaklu: podpowiadają Panu Twardowskiemu oraz odpowiadają na jego pytania, tańczą taniec diabełków i krakowiaka, a na zakończenie wszystkie dzieci są zapraszane do wspólnej zabawy. Doskonała gra aktorska, kolorowa scenografia (w tle Zamek na Pieskowej Skale, Maczuga Herkulesa w Parku Ojcowskim) i barwne kostiumy gwarantują fantastyczną zabawę.

Znajdź nas:

http://rytm.kei.pl/images/stories/youtube-icon.png http://rytm.kei.pl/images/stories/facebook-icon.png http://rytm.kei.pl/images/festiwal_proarte/proarte_logo.png