W roku 2019 otrzymaliśmy kwotę 65 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzieliliśmy ją do funduszu Fundacji Rytm Gliwice, który na dzień 20.10.2019 wynosi 406 zł. Dziękujemy wszystkim za wpłaty. Jeśli Państwo mogą - prosimy o dalsze wpłaty 1% na podane niżej konto fundacji. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty. Bardzo dziękujemy STUDIO VTV1 z Wrocławia za wpłatę 100 zł na rzecz Fundacji Rytm Gliwice w dniu 19.10.2019, dzięki czemu fundusz wzrósł z 306 zł do 406 zł. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon.

Przed nami II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego

Osób z Niepełnosprawnościami „Zaczarowany Mikrofon” (2020)

Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (marzec, czerwiec, wrzesień 2020 r.) można przez cały czas dokonywać zapisów. Koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 28.08.2020, 27.06.2020 i 26.09.2020, a koncert finalny 24.10.2020. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi.

Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka Eliminacji 2019 - Kalina Kusterska

12 lat, uczennica Szkoły Podstawowej nr 1 w Nysie. Radosna optymistka wrażliwa na potrzeby drugiego człowieka. Pomimo trudności wytrwale rozwija się wokalnie -   śpiewu uczy się od 3 lat. Lubi taniec, fotografię i język angielski. W ubiegłym roku otrzymała stypendium dyrektora szkoły za bardzo wysokie wyniki w nauce. Kalina jest zaangażowana w działalność na rzecz osób  niepełnosprawnych – jest wolontariuszką fundacji „Mimo Wszystko”. W 2017 roku została laureatką Festiwalu Zaczarowanej Piosenki, w kat. do 16. lat wyśpiewała 3. miejsce. Motto Kaliny brzmi: „Jeśli potrafisz o czymś marzyć to potrafisz również tego dokonać!”