W roku 2019 otrzymaliśmy kwotę 65 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzieliliśmy ją do funduszu Fundacji Rytm Gliwice, który na dzień 20.10.2019 wynosi 406 zł. Dziękujemy wszystkim za wpłaty. Jeśli Państwo mogą - prosimy o dalsze wpłaty 1% na podane niżej konto fundacji. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty. Bardzo dziękujemy STUDIO VTV1 z Wrocławia za wpłatę 100 zł na rzecz Fundacji Rytm Gliwice w dniu 19.10.2019, dzięki czemu fundusz wzrósł z 306 zł do 406 zł. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon.

Przed nami II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego

Osób z Niepełnosprawnościami „Zaczarowany Mikrofon” (2020)

Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (marzec, czerwiec, wrzesień 2020 r.) można przez cały czas dokonywać zapisów. Koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 28.08.2020, 27.06.2020 i 26.09.2020, a koncert finalny 24.10.2020. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi.

Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka Eliminacji 2019 - Agata Zięba

Aktualnie kontynuowana nauka: uczennica kl. I Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej w Dąbrowie Górniczej. Zainteresowania: Interesuje się muzyką. Uczęszcza do Sosnowieckiego Ogniska Muzycznego mieszczącego się przy Zespole Szkół Muzycznych w Sosnowcu, gdzie uczy się gry na fortepianie.

Zdobyła:

- I miejsce na V Ogólnopolskim Festiwalu Wszelkich Form Teatralnych i Muzycznych „Razem przez Sztukę”, który odbył się 24-04-2018 r.; - I miejsce w Diecezjalnym Konkursie Piosenki Religijnej, który odbył się 16-03-2018 r.;,

- wyróżnienie w V edycji Festiwalu O.K.U.L.A.R., który odbył się 8-12-2018 r.;

- Grand Prix na IV Ogólnopolskim Festiwalu Wszelkich Form Teatralnych i Muzycznych „Razem przez Sztukę”, który odbył się 22-04-2017 r.;

wyróżnienie w IV edycji Festiwalu O.K.U.L.A.R., który odbył się 2-12-2017 r.;

Plany na przyszłość: Dalsze rozwijanie umiejętności i zdolności muzycznych.