Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Uczestniczka Eliminacji 2019 - Karolina Bochen

Muzyką interesowałam się od dziecka. Dużo słuchałam i śpiewałam. Pierwsze kroki zaczęłam stawiać w 3 klasie, kiedy rodzice na moją prośbę zapisali mnie do szkoły muzycznej. Moim instrumentem wiodącym były skrzypce. Następnie zaczęłam uczęszczać na zajęcia śpiewu. Jeździłam na różne pobliskie konkursy, poznawałam świat muzyki. Skoliozę zdiagnozowano u mnie, kiedy miałam jakieś 10 lat. Jest to u nas choroba dziedziczna, moja starsza siostra również choruje. Na co dzień prócz śpiewania uczę się w liceum, oglądam filmy dokumentalne i udzielam pomocy z matematyki. Moja choroba nie przeszkadza mi w życiu codziennym.

Znajdź nas:

http://rytm.kei.pl/images/stories/youtube-icon.png http://rytm.kei.pl/images/stories/facebook-icon.png http://rytm.kei.pl/images/festiwal_proarte/proarte_logo.png