Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Uczestnik Eliminacji 2019 - Łukasz Baruch

Niewidzący od 2006 roku wokalista, społecznik i autor tekstów piosenek. Mieszka w Dąbrowie Górniczej, gdzie również pracuje w Fundacji „Wygrajmy Razem” wspierającej m.in. artystów niepełnosprawnych. W swoim dorobku artystycznym ma wiele koncertów w Polsce, jak również w Bułgarii i na Islandii. Jest laureatem wielu ogólnopolskich festiwali. W 2011 r. założył zespół wokalny Mezalians Art, z którym w 2017 r. nagrał płytę pt. „Razem łatwiej”.

Znajdź nas:

http://rytm.kei.pl/images/stories/youtube-icon.png http://rytm.kei.pl/images/stories/facebook-icon.png http://rytm.kei.pl/images/festiwal_proarte/proarte_logo.png