Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Uczestniczka Eliminacji 2019 - Anna Haupka

Kilka informacji na mój temat. Od dziecka interesowałam się muzyką. W szkole podstawowej uczestniczyłam w różnych konkursach wokalnych. Kilkakrotnie byłam też laureatką festiwalu dla osób niewidomych i słabowidzących "Widzieć Muzyką". Od  12 roku życia marzyłam o grze na organach. Moje marzenie potraktowała poważnie dopiero moja Pani od niemieckiego w szkole średniej, która grała na fortepianie i udzielała mi lekcji. Po półtorarocznym przygotowaniu zdałam egzamin wstępny do Diecezjalnego Studium Muzyki Kościelnej w Bielsku-Białej, które kończę w tym roku. Oprócz muzyki lubię czytać książki i piec ciasta. W przyszłości chcę doskonalić swoją technikę śpiewania oraz gry na organach.

Znajdź nas:

http://rytm.kei.pl/images/stories/youtube-icon.png http://rytm.kei.pl/images/stories/facebook-icon.png http://rytm.kei.pl/images/festiwal_proarte/proarte_logo.png