W roku 2019 otrzymaliśmy kwotę 65 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzieliliśmy ją do funduszu Fundacji Rytm Gliwice, który na dzień 20.10.2019 wynosi 406 zł. Dziękujemy wszystkim za wpłaty. Jeśli Państwo mogą - prosimy o dalsze wpłaty 1% na podane niżej konto fundacji. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty. Bardzo dziękujemy STUDIO VTV1 z Wrocławia za wpłatę 100 zł na rzecz Fundacji Rytm Gliwice w dniu 19.10.2019, dzięki czemu fundusz wzrósł z 306 zł do 406 zł. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon.

Przed nami II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego

Osób z Niepełnosprawnościami „Zaczarowany Mikrofon” (2020)

Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (marzec, czerwiec, wrzesień 2020 r.) można przez cały czas dokonywać zapisów. Koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 28.08.2020, 27.06.2020 i 26.09.2020, a koncert finalny 24.10.2020. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi.

Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka Eliminacji 2019 - Agnieszka Krząstek

Mam  na imię  Agnieszka.  Z zawodu jestem rehabilitantem, muzykoterapeutą. Pracuję  z dziećmi niepełnosprawnymi we Wrocławiu  Moją  pasją  jest muzyka.  Jest to oaza  na lepsze jutro.  Jestem osobą otwartą, ciepłą, z poczuciem humoru. Pomimo  tego że  jestem osobą  niepełnosprawną  z orzeczoną 1 grupą (przeszczep - stan ogólny - oczy)  staram  się dawać odbiorcom  pozytywne wrażenia, ale również  i zadyszkę,  nawet u tych odbiorców o doskonałej kondycji fizycznej. Uważam, że nieważne, czy jesteś gruby, czy chudy, młody czy stary, Marzenia warto spełniać!!!  Ja  w  życiu  z wielu  rzeczy zrezygnowałam   na rzecz muzyki, i wiem  że  to  jak wyglądam, i jaki mam przekaz  względem ludzi   to  jest  moją najwyższą wartością którą otrzymałam  z góry... Nie mówię, że  jest lekko, ale pasja trzyma Mnie za rękę,  a  ja staram się być potrzebna, gdy widzę radość  u osób MNIE SŁUCHAJĄCYCH.