Juror Eliminacji 2019 - Marlon Couto Ribeiro

Poznajcie brazylijskiego poliglotę Marlona Couto Ribeiro, który jest prawdziwym wulkanem energii i mieszkanką wybuchową, jeżeli chodzi o języki azjatyckie. Gdy pytamy się 30-letniego Marlona, skąd jest, odpowiada zawsze, że z Gliwic, choć do Polski trafił zaledwie 5 lat temu dzięki Bogu. Jego szalona podróż do tej części Europy związana jest oczywiście z językami oraz muzyką. Chciał podszkolić język polski, ale udało mu się zamieszkać w naszym kraju dzięki kontaktom z polskimi esperantystami.  Dziś pracuje w szkole językowej Level w Gliwicach, gdzie uczy japońskiego, arabskiego, szwedzkiego i hiszpańskiego oraz w szkole językowej Porto Alegre, gdzie naucza portugalskiego z Brazylii. Sam niemal codziennie szlifuje jeszcze inne języki, a w wolnych chwilach chodzi do pobliskiego baru z kebabami na tureckie konwersacje z pracującym tam Turkiem. Chodzi na pogawędki po arabsku do mieszkania emeryta z Egiptu, a spotyka się od czasu do czasu z przedsiębiorcą pochodzącym z południa Indii, z którym ćwiczy sobie język tamilski! Oprócz tego, udziela korepetycji grania na gitarze. 10 lat temu nauczył się grać na tym instrumencie od rodzinnego przyjaciela, wyśmienitego gitarzysty w Brazylii. Przez rok miał zespół w swoim kościele, ale niestety zespół postanowił już nie grać razem, kiedy gitarzysta zespołu odszedł z powodów prywatnych. Marlonowi bardzo się podobają pieśni uwielbienia australijskiego zespołu Hillsong, które są przetłumaczone na wiele języków. Przypada mu do gustu również Bossa Nova jak i MPB ze swojej ojczyzny.

Znajdź nas:

http://rytm.kei.pl/images/stories/youtube-icon.png http://rytm.kei.pl/images/stories/facebook-icon.png http://rytm.kei.pl/images/festiwal_proarte/proarte_logo.png