Juror Eliminacji 2019 - Anna Karwot

Od 15 lat działam społecznie, przede wszystkim wspierając działalność kobiet. Jestem i była doceniona przez Prezydentów RP, z zawodu jestem prawnikiem wiele lat byłam sekretarzem miasta i urzędnikiem administracji rządowej przy Wojewodzie Opolskim jako Szefowa Zespołu Audytu Wewnętrznego. Jako Prezes Forum Kobiet Ziemi Gliwickiej działam na rzecz wsparcia kobiet od 15 lat, organizując Plebiscyt Ziemi Gliwickiej Diana ostatnio doceniony przez Dziennik Zachodni w Plebiscycie Osobowość Roku 2018. Kocham sztukę, zarówno malarstwo jak i muzykę, balet. W moim domu wciąż stoi pianino, z 1900 roku choć jestem samoukiem grania na tym instrumencie, kilka lat  szkoliłam się w Ognisku Baletowym przy ul. Bytomskiej. Kocham muzykę klasyczną, ale również współczesną, ważna dla mnie jest treść. Jako Sekretarz Miasta Knurowa byłam współtwórczynią powstania na Śląsku Radia RMF MAX, zorganizowałam sporo koncertów w ramach Dni Knurowa z udziałem Gwiazd Beaty Kozidrak, Anny Dąbrowskiej, Grupy Myslowiz, Zespołu Śląsk. W sercu Kocham Marka Grechutę i Czesława Niemena, wspierał młodych artystów. Bycie z wami podczas takiego konkursu to ogromna dla mnie Sprawa, móc wspierać osoby tak wrażliwe jak Wy... Dziękuję

Znajdź nas:

http://rytm.kei.pl/images/stories/youtube-icon.png http://rytm.kei.pl/images/stories/facebook-icon.png http://rytm.kei.pl/images/festiwal_proarte/proarte_logo.png