Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Bardzo dziękujemy Dyrektorowi Prezesowi przedsiębiorstwa Mandam Gliwice Bronisławowi Jakusowi za wpłatę 100 zł na rzecz Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami "Zaczarowany Mikrofon". Prezes Fundacji Rytm Gliwice - Marian Dragon

Juror Koncertu Finalnego 2019 - Anna Karwot

Od 15 lat działam społecznie, przede wszystkim wspierając działalność kobiet. Jestem i była doceniona przez Prezydentów RP, z zawodu jestem prawnikiem wiele lat byłam sekretarzem miasta i urzędnikiem administracji rządowej przy Wojewodzie Opolskim jako Szefowa Zespołu Audytu Wewnętrznego. Jako Prezes Forum Kobiet Ziemi Gliwickiej działam na rzecz wsparcia kobiet od 15 lat, organizując Plebiscyt Ziemi Gliwickiej Diana ostatnio doceniony przez Dziennik Zachodni w Plebiscycie Osobowość Roku 2018. Kocham sztukę, zarówno malarstwo jak i muzykę, balet. W moim domu wciąż stoi pianino, z 1900 roku choć jestem samoukiem grania na tym instrumencie, kilka lat  szkoliłam się w Ognisku Baletowym przy ul. Bytomskiej. Kocham muzykę klasyczną, ale również współczesną, ważna dla mnie jest treść. Jako Sekretarz Miasta Knurowa byłam współtwórczynią powstania na Śląsku Radia RMF MAX, zorganizowałam sporo koncertów w ramach Dni Knurowa z udziałem Gwiazd Beaty Kozidrak, Anny Dąbrowskiej, Grupy Myslowiz, Zespołu Śląsk. W sercu Kocham Marka Grechutę i Czesława Niemena, wspierał młodych artystów. Bycie z wami podczas takiego konkursu to ogromna dla mnie Sprawa, móc wspierać osoby tak wrażliwe jak Wy... Dziękuję