W roku 2019 otrzymaliśmy kwotę 65 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzieliliśmy ją do funduszu Fundacji Rytm Gliwice, który na dzień 20.10.2019 wynosi 406 zł. Dziękujemy wszystkim za wpłaty. Jeśli Państwo mogą - prosimy o dalsze wpłaty 1% na podane niżej konto fundacji. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty. Bardzo dziękujemy STUDIO VTV1 z Wrocławia za wpłatę 100 zł na rzecz Fundacji Rytm Gliwice w dniu 19.10.2019, dzięki czemu fundusz wzrósł z 306 zł do 406 zł. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon.

Przed nami II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego

Osób z Niepełnosprawnościami „Zaczarowany Mikrofon” (2020)

Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (marzec, czerwiec, wrzesień 2020 r.) można przez cały czas dokonywać zapisów. Koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 28.08.2020, 27.06.2020 i 26.09.2020, a koncert finalny 24.10.2020. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi.

Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Juror Koncertu Finalnego 2019 - Janusz "Swosza" Swoszowski

Jest muzykiem, kompozytorem piosenek i wykonawcą. Od wielu lat  jest  inicjatorem projektów muzycznych, których celem jest  propagowanie naszej rodzimej kultury w jak najszerszym  zakresie. Ostatnio założył grupę twórców “Winnica pod Gliwicami” skupiającą  młode  talenty tj: poetów, kompozytorów, muzyków  i wykonawców oraz ludzi, którzy będą  wspierać i promować ich poczynania. “Winnica pod Gliwicami” już miała swoją premierę, która odbyła się dnia 20.09.2014 w Klubie Muzycznym “4art” w Gliwicach gdzie jej debiut przyjęto spontanicznie! Oprócz koncertów “Winnica” ma zamiar organizować młodym artystom warsztaty: z kompozycji, pisania tekstów, aktorstwa, ruchu scenicznego, dykcji i wielu innych pokrewnych scenicznych dziedzin. Janusz “Swosza” Swoszowski - na co dzień jest geodetą.