Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Bardzo dziękujemy Dyrektorowi Prezesowi przedsiębiorstwa Mandam Gliwice Bronisławowi Jakusowi za wpłatę 100 zł na rzecz Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami "Zaczarowany Mikrofon". Prezes Fundacji Rytm Gliwice - Marian Dragon

Uczestnik Eliminacji 2019 - Krzysztof Seredyński

Krzysia największą pasją jest muzyka. Uwielbia jej nie tylko słuchać na okrągło, ale również przede wszystkim śpiewać!!! Lubi też imprezy "ogniskowe", gdzie Tato gra na gitarze, Siostra na ukulele, a Krzyś z nimi wyśpiewuje. Ma swoją ukochaną sunię Diankę, z którą uwielbia się bawić i chodzić na spacery. Bardzo lubi też grać w karty i liczyć ... pieniążki. Jest w tym bardzo skrupulatny, a wręcz drobiazgowy. I baaaardzo cierpliwy. Lubi zajęcia związane z gotowaniem. Plany na przyszłość: Dalsza nauka w szkole, którą kocha i w której ma przyjaciół. Następnie Warsztaty Terapii Zajęciowej, również w naszym Zespole Szkół. Udział w Pokazie Mody. I udział w Festiwalach Piosenki!!! No, i Krzyś chciałby bardzo już mieć swoją ... dziewczynę ...