W roku 2019 otrzymaliśmy kwotę 65 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzieliliśmy ją do funduszu Fundacji Rytm Gliwice, który na dzień 20.10.2019 wynosi 406 zł. Dziękujemy wszystkim za wpłaty. Jeśli Państwo mogą - prosimy o dalsze wpłaty 1% na podane niżej konto fundacji. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty. Bardzo dziękujemy STUDIO VTV1 z Wrocławia za wpłatę 100 zł na rzecz Fundacji Rytm Gliwice w dniu 19.10.2019, dzięki czemu fundusz wzrósł z 306 zł do 406 zł. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon.

Przed nami II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego

Osób z Niepełnosprawnościami „Zaczarowany Mikrofon” (2020)

Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (marzec, czerwiec, wrzesień 2020 r.) można przez cały czas dokonywać zapisów. Koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 28.08.2020, 27.06.2020 i 26.09.2020, a koncert finalny 24.10.2020. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi.

Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Uczestniczka Eliminacji 2019 - Jadwiga Szopa

Zainteresowania: Malarstwo, teatr, literatura, film, muzyka, szeroko pojęta sztuka. Ulubione zajęcie to malowanie i rysowanie portretów ze zdjęć. Lubię również tworzyć własnoręcznie laurki z napisanymi przez siebie wierszykiem z okazji różnych uroczystości oraz wydarzeń, takich jak: urodziny, imieniny, święta itp. Mam ogromne zamiłowanie do sztuk teatralnych, ale też do dobrego filmu. Moim wzorem do naśladowania wśród artystów jest Stanisława Celińska oraz Izabela Trojanowska. Mam dość duży sentyment do piosenki autorskiej. Muzykę traktuję jako jedną z form terapii. Wpływa ona korzystnie na zdrowie oraz dobre samopoczucie. Nie opuszczam żadnych zajęć muzycznych. Plany na przyszłość: Ciągły rozwój duchowy oraz droga do świętości zawierają się w planach na przyszłość oraz marzeniach.