Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Bardzo dziękujemy Dyrektorowi Prezesowi przedsiębiorstwa Mandam Gliwice Bronisławowi Jakusowi za wpłatę 100 zł na rzecz Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami "Zaczarowany Mikrofon". Prezes Fundacji Rytm Gliwice - Marian Dragon

Uczestnik Eliminacji 2019 - Marek Okręglicki

Marek Okręglicki lat 22. Od 5-6 lat dopiero zajmuje się śpiewem rozrywkowym. Z racji swoich ograniczeń bierze udział głównie w festiwalach wokalnych dla osób niepełnosprawnych, ale nie tylko. Stypendysta Gminy Andrychów w dziedzinie Kultury 2018, 2017 i 2015. Dotychczas uczestniczył: Udział w koncercie „Zatroskana Kolęda – Pokój dla Niepodległej”. Sześciokrotnie uczestniczył (2013-2018 r. ) w Festiwalu Piosenki Młodzieży Niepełnosprawnej Impresje Artystyczne Ciechocinek organizowanym przez Fundację Inicjatyw na Rzecz Niepełnosprawnych „PRO Omnibus”. Występując pierwszy raz 2013 r. zdobył jedno z ośmiu wyróżnień (na ponad 50 uczestników). XII Ogólnopolski Integracyjny Festiwal Tańca i Piosenki Chrzanowska Lokomotywa Artystyczna –Festiwal Piosenki 2017 I miejsce (kategorii powyżej 20 roku życia), IX Festiwal Piosenki „Integracja Malowana Dźwiękiem” Bochnia 2016, X Jubileuszowy Festiwal Piosenki „Integracja Malowana Dźwiękiem” 16.05.-18.05.2017 Bochnia, XIII Festiwal Piosenki MUZA Zator 2017 wyróżnienie, Gminny Konkurs Piosenki „O złotą, srebrną i brązową nutkę” w Inwałdzie organizowane przez Centrum Kultury i Wypoczynku Andrychów 2014 r zdobywając wyróżnienie. Festiwal TERESKI 2014 w kategorii „Muzyczna Dusza” Rabka Zdrój zdobywają wyróżnienie. Trzykrotnie (2014-2016) Festiwal „Andrychowska Zaczarowana Piosenka”, Koncert Galowy Muzyczne Prezentację Solistów i Zespołów” Dziękuję Ci MAMO” Rabczański Dom Kultury, VI Festiwal Widzących Duszą „Muzyka Otwiera Oczy” Bydgoszcz. 15-16.10.2016 r. VII Ogólnopolski Festiwal Piosenki Filmowej I Musicalowej FIM Żory 2016 (07.-09.2016 r. ), IX Konkurs Kolęd I Pastorałek Zator 2017 nagroda specjalna, XXIV Ogólnopolski Konkurs Kolęd I Pastorałek „ Radujmy się bracia Mili” Ślemień 28-29.01.2017, 24 Międzynarodowy Festiwal Kolęd i Pastorałek im. ks. Kazimierza Szwarlika w Będzinie Eliminacje Regionalne: Bielsko Biała (wyróżnienie) 14.12.2017 r., XVIII Przegląd Kolęd i Pastorałek Hałcnów nagroda specjalna 18.12.2017 r., X Przegląd Kolęd i Pastorałek „Kolędować Małemu” Zator wyróżnienie, IX Komorowicki Przegląd Kolęd i Pastorałek 05.01.2018 r. II miejsce, XII Jubileuszowy Komorowicki Przegląd Kolęd i Pastorałek 2019, wyróżnienie, V konkurs Kolęd i Pastorałek Zabrzeg 13-14.01.2018 r. laureat, wyróżnienie specjalne, VI Konkurs Kolęd i Pastorałek Zabrzeg 2019 laureat 2 miejsce. Od 2013 roku co roku występuję gościnnie w Musicalu „Świąteczne Marzenia” w wykonaniu młodych aktorów i tancerzy z Rewii Dziecięco – Młodzieżowej „DINO” Andrychów, grając jedna z kluczowych ról. IV I V Andrychowskie Parafialne” Święto Maciejowe” - Maciejowe Śpiewogranie. Wielokrotnie występuje na koncertach na terenie gminy Andrychów. Od wielu lat uczestniczy w Festiwalu Młodych Talentów w Ośrodku Rehabilitacyjno-Edukacyjnym w Rusinowicach. Co roku od 2014 do 2017 r. W roku 2017 mini recital w tymże Ośrodku.