Serdecznie dziękujemy Panu Grzegorzowi Józefowi Krawczykowi z Lubania Śląskiego za wpłat/ę 100 zł na rzecz festiwalu i osób z niepełnosprawnościami biorącymi w nim udział. Serdecznie Pana pozdrawiamy, Panie Józefie i z całego serca dziękujemy. Marian Dragon i Rada Fundacji Rytm Gliwice

W roku 2019 otrzymaliśmy kwotę 65 zł z tytułu wpłat 1% na Fundację Rytm Gliwice. Przydzieliliśmy ją do funduszu Fundacji Rytm Gliwice, który na dzień 20.10.2019 wynosi 406 zł. Dziękujemy wszystkim za wpłaty. Jeśli Państwo mogą - prosimy o dalsze wpłaty 1% na podane niżej konto fundacji. Serdecznie dziękujemy za każdą, nawet najdrobniejszą kwotę na ten cel i pozdrawiamy wszystkich przekazujących te kwoty. Bardzo dziękujemy STUDIO VTV1 z Wrocławia za wpłatę 100 zł na rzecz Fundacji Rytm Gliwice w dniu 19.10.2019, dzięki czemu fundusz wzrósł z 306 zł do 406 zł. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon.

Przed nami II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego

Osób z Niepełnosprawnościami „Zaczarowany Mikrofon” (2020)

Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (marzec, czerwiec, wrzesień 2020 r.) można przez cały czas dokonywać zapisów. Koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 28.08.2020, 27.06.2020 i 26.09.2020, a koncert finalny 24.10.2020. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi.

Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ,

18 2030 0045 1110 0000 0360 6920

KRS Fundacji: 0000442065, Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Juror Eliminacji 2019 - Zbigniew Biernat

W latach siedemdziesiątych muzyk zespołu jazzu tradycyjnego „Kubeł Jazz Band”, z którym na festiwalu europejskich zespołów młodzieżowych w Bydgoszczy w 1975r zdobył 1 miejsce oraz nagrał z zespołem pierwszą płytę /w nagrodę m.in. koncert zespołu w Sali kongresowej w Warszawie/. Kolejny zespół od 1978r „Seven Hot Tigres” i udział w festiwalu „Jazz nad Odrą” we Wrocławiu. Jako kierownik placówek kulturalnych  zaangażowany w wielu kluczowych obszarach pracy w kulturze: od prowadzenia kilkuosobowych zespołów muzycznych do kilkunastu a nawet kilkudziesięciu osobowych grup teatralnych i tanecznych, które od początku lat 90-tych do końca 2010r. brały udział w przeglądach Amatorskiej Twórczości Artystycznej zdobywając liczne wyróżnienia i uznanie jury. Organizator wielu imprez masowych, współorganizator wielu koncertów charytatywnych, wielu wernisaży połączonych z występami artystycznymi. Największą Jego pasją jest gra na instrumentach (fortepian, akordeon, gitara, kontrabas), motoryzacja, informatyka, wędkowanie.