Fundacja Rytm Gliwice prowadzi w roku 2019 I ogólnopolski festiwal wokalny osób z niepełnosprawnościami "Zaczarowany mikrofon". Na festiwal ten, a konkretnie jego koncerty eliminacyjne (pierwszy był w marcu 2019) można przez cały czas dokonywać zapisów. Kolejne koncerty eliminacyjne poprzedzane warsztatami wokalnymi odbędą się: 22.06.2019 i 28.09.2019. Prosimy w tym celu kierować zapisy i zapytania na adres presto@presto.gliwice.pl. Koncert finalny 19 października 2019 r. Jest to festiwal z nagrodami pieniężnymi i rzeczowymi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam - w imieniu Rady Fundacji Rytm Gliwice, Prezes Marian Dragon, www.fundacjarytmgliwice.pl

Gdyby ktoś z Państwa chciał wpłacić bezpośrednio na konto Fundacji Rytm Gliwice jakąś kwotę - dla wsparcia organizowanego przez Fundację - Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami - bardzo prosimy skorzystać z danych:
Konto Fundacji Rytm Gliwice: Bank BGŻ, 18 2030 0045 1110 0000 0360 6920
KRS Fundacji: 0000442065,Nip Fundacji: 631-264-76-48, Regon Fundacji: 243-115-120

Bardzo dziękujemy Dyrektorowi Prezesowi przedsiębiorstwa Mandam Gliwice Bronisławowi Jakusowi za wpłatę 100 zł na rzecz Ogólnopolskiego Festiwalu Wokalnego Osób z Niepełnosprawnościami "Zaczarowany Mikrofon". Prezes Fundacji Rytm Gliwice - Marian Dragon

Juror Eliminacji 2019 - Jacek Skorupa

Skorup to raper i producent muzyczny, autor pięciu płyt solowych: “Pieśń Wajdeloty” (2006), “Droga Watażki”(2009), “Etos Kowboja”(2011), “Piękna Pogoda”(2013) i "Ludzie chmur"(2015). Związany z wydawnictwem MaxFloRec. Wspólnie z Bu, Metrowym i HK Rufijokiem członek zespołu Kosmos, którego płyta zatytułowana “Kosmos” ukazała się w październiku 2012 nakładem wytwórni Protest Song. Teledysk do utworów “Solidarność/Z Bandą” pochodzący z solowej płyty “Etos Kowboja” został wyróżniony na festiwalu Yach Film 2011 w kategori Grand Prix. Na co dzień współpracujący z duetem producenckim JazBrothers w których towarzystwie występuje na żywo. Występuje na żywo również w towarzystwie muzyków takich jak: Tomasz Mucha, Paweł Piec, Jarosław Spałek, Wojciech Front i Dj'ów: Hopbeat, HWR. Udzielał się gościnnie na wielu płytach, współpracował z takimi artystami jak: Grubson, Mela Koteluk, Liroy, Rahim, Lilu Tabu, Gano, Bas Tajpan, Proceente, Mademoiselle Carmel, Earl Jacob i wieloma innymi.